Felfázás, hólyaghurut, nyári kiütések és sérülések kezelésének lehetőségei homeopátiás gyógyszerekkel

A szerek adagolása mindig a tünetek intenzitásának megfelelően történjen. Válasszuk a közepes (9, vagy 15-ös) potenciát, kezdetben félóránként-óránként adjunk 5 golyócskát, majd ha javul az állapot, átállhatunk a napi 3-5-ször 5 golyócska szedésére a tünetek enyhüléséig, megszűnéséig. Súlyos esetekben a magasabb potencia (30) is megengedett, különösen a Histaminumból és az Apis mellificából érdemes ezeket választani!

Felfázás

Felfázás során a 3 leggyakoribb és jól bevált szer:

CANTHARIS: állandó vizelési inger, csípő, égő vizelés, valamint húgycső fájdalom. A fájdalom a vesékbe sugározhat.

DULCAMARA: felfázás nedves időben vagy hideg, nedves földön ülve. A vizelet sűrű, zavaros.

ARSENICUM ALBUM: a beteg úgy érzi, mintha forró parazsat vizelne, nagyfokú elesettséggel társulhat a cystitis, mely melegre enyhül.

Allergiás kiütések

Minden allergiánál, így a bőrtünetekkel is járó allergiás kiütéseknél is alapszer a HISTAMINUM, hiszen ezzel a szerrel akadályozhatjuk meg a hisztamin kiáramlását a hízósejtekből, mely minden allergiás folyamat kiváltója.

Ha hólyagos, ödémás bőrkiütést észlelünk a HISTAMINUM mellé adjunk APIS MELLIFICA-t. Az Apis mellifica, mely a méhből készül, a méhcsípésre emlékeztető csípésekre adható. Azaz, ha a bőr rózsaszín, halványpiros, gyulladása égő szúró fájdalommal társul, mely a hideg borogatásra, jegelésre enyhül.

Amennyiben apró hólyagos, viszkető kiütések jelennek meg, mint egy mérges növény csípése után, a RHUS TOXICODENDRON-t adjuk, főleg, ha a meleg borogatás, ill. a mozgás javít a nyugtalan beteg állapotán.

Amennyiben egy nagy hólyagos kiütéssel, ami égési sérüléshez hasonlít, találkozunk, a CANTHARIS-t adjuk.

Nyáron gyakori a herpesz. A homeopátiás kezelésről belépés után itt olvashat.

Sérülések

Minden sérülés, (nyári) baleset, rándulás, ficam, kék-zöld foltok alapszere az ARNICA MONTANA. Külsőlegesen kenhető az ÁRNIGÉL is, mely Arnica őstinktúrát tartalmaz, így jól kiegészíti a homeopátiás kezelést (is).

A „ijedtség” szere az ACONITUM NAPELLUS. Adjuk minden olyan esetben, amikor a beteg rendkívül szorong, nyugtalan, „sokkos”, (lehet ez egy napszúrás után, lázas állapotokban, baleset után, ha egy gyerek megvágja az ujját, stb.). Jellemzően a fiatalabb, erős szervezetű emberek szere, akiket a sérülés, trauma váratlanul ér.

Ossza meg a bejegyzést!

About the Author : gohragi


-->

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre!

Aktualitások, terápiás ajánlások, naprakész információk homeopátiás tanfolyamokról kutatásokról.