Gyógyszerek 0 éves kortól, téli bajokra

A várandós kismamák és a csecsemők kezelése nagy kihívás! Nemcsak a „valódi” betegségek esetén, hanem akkor is, ha a panasz egy enyhébb influenza, vagy egy elhúzódó száraz köhögés.

Az influenzavírus okozta fertőzést a szervezet immunrendszere győzi le, ez a folyamat körülbelül egy hetet vesz igénybe. Az influenza tüneteit könnyen össze lehet téveszteni az egyszerű náthával, vagy egyéb vírusos eredetű felső légúti betegséggel. Mivel az influenza komoly betegséggé is alakulhat, magas lázzal, végtagfájdalmakkal, javasolt az OSCILLOCOCCINUM – az első tünetektől!

Az egyetlen influenza-szerű tünetekre javasolt gyógyszer GYÓGYSZERKÖLCSÖNHATÁS, MELLÉKHATÁS ÉS ÉLETKORI-KORLÁTOZÁS NÉLKÜL!

Az OSCILLOCOCCINUM hatását számos tanulmány bizonyította. Letölthető információk az Oscillococcinumról  (x)

Kutatás: javulás a betegek 63%-nál 48 óra alatt.  (placebo 49%) kettős-vak, placebo kontrollált vizsgálat

Lázcsillapító hatás:
79% Oscillococcinum, 40% placebo

Izomfájdalom:
73% Oscillococcinum, 42% placebo

Hidegrázás, láz, izomfájdalom:
85, 7% Oscillococcinum, 57,1% placebo

Az influenza kezelésében a homeopátiás gyógyszerek rendkívül hatásosnak bizonyultak a nagy, 1918-as spanyolinfluenza járványban. A járvány áldozatainak száma világszerte meghaladta az 1347-es pestisjárvány veszteségét, amely akkoriban Európa népességének egyharmadát pusztította el. A spanyolinfluenza 40 millió ember halálát okozta. Amerikában ekkor a homeopátia virágkorát élte. Egy 1921-ben publikált eredmény szerint a hagyományosan kezelt betegek 28.2 %-a esett áldozatul a járványnak, míg ez az arány a homeopátiás orvosok betegeinél kevesebb, mint 1,05%  volt. (A homeopátiás monokomponensű szereket az influenzára egyéni tünetek alapján rendeljük. Biztonsággal adhatók minden életkorban)

A spanyoljárványt követően, 1925-ben fedezte fel Joseph Roy, francia orvos az Oscillococcinumot. Az influenza vírusát 1933-ban izolálták, az Oscillococcinumot 1942 óta gyártják.
Az Oscillococcinumot a világon több, mint 15 millió ember szedi rendszeresen, 80 országban.

A száraz köhögés elhúzódó, bosszantó probléma. A köhögés csillapítása – kihívás. Főleg, ha kisgyermekekről van szó, hiszen a központi és perifériás idegrendszerre ható szerek csak korlátozottan adhatók, a fitoterápiás megoldások sem javasoltak bizonyos életkor alatt, és az illóolajokkal is csínján kell bánni.

Letölthető információk az Oscillococcinumról (x)

Mit adhatunk egy szárazon köhögő csecsemőnek?
A száraz köhögésre bevált hatóanyagok közül számos olyan létezik, mely nem adható gyermekeknek,
(pl. pentoxyverin, oxeladin,levodropropizin, kodein) vagy csak bizonyos korhatár felett rendelhetők (dextrometorfán).
A csecsemők köhögésének csillapításakor a vény nélkül kapható gyógyszerek közül egyik sem áll rendelkezésre.

Mit javasolhatunk ilyenkor?
A DROSETUX egy új, kimondottan száraz, ingerlő köhögésre összeállított, KORHATÁR MEGKÖTÉS nélkül adható komplex homeopátiás szirup.
A DROSETUX biztonsággal adható idősebb, sok gyógyszert szedő krónikus betegek köhögésére is.

Letölthető információk a Drosetux szirupról (x)

Felhasznált irodalom:
Ferley JP, Zmirou D, D.Adhemar D, Balducci F. A controlled evaluation of a homoeopathic preparation in influenza-like syndromes. Br J Clin Pharmac (1989) 27, 329-335.
Papp R, Schuback G, Beck E, et al. Oscillococcinum in patients with influenza-like syndromes: a placebo-controlled, double-blind evaluation. Br Homeopath J. 1998;87:69-76.

Ossza meg a bejegyzést!

About the Author : gohragi


-->

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre!

Aktualitások, terápiás ajánlások, naprakész információk homeopátiás tanfolyamokról kutatásokról.