Hogyan segíthetjük a bárányhimlő gyógyulását homeopátiás szerekkel?

A bárányhimlő cseppfertőzéssel terjed. 2-3 hét a lappangási ideje ennek a lázzal és apró hólyagos kiütéssel járó vírusos megbetegedésnek.A homeopátiában az egyéni tünetekre adunk szert, a hasonlóság szabálya szerint. Röviden: olyan szert adunk homeopátiás gyógyszerformában kezelésre, amely töményen az adott tünetet idézi elő.

Van néhány olyan betegség, ahol a jellemző tünet annyira lefedi egy adott szer tünetképét, hogy a szer adható egyszerűen diagnózis alapján is. Ilyen a bárányhimlő is. A mérges szömörce (Rhus toxicodendron) okozta allergiás kiütés olyan, mint a bárányhimlő vírusa okozta elváltozás. Ezért a mérges szömörce (Rhus toxicodendron) a bárányhimlő bőrtüneteire általánosan adható szer.
A betegség kezdetén, mikor még csak az elesettség és láz jelentkezik, három szer jöhet szóba legtöbbször.

Aconitum  golyócskát érdemes adni, közepes (15 CH) potenciában, ha hirtelen kiugró láza van a betegnek, nem izzad, de a lázas állapotot szorongással, nyugtalanul éli meg.
Belladonna  golyócska adása (15 CH) akkor indokolt, ha már elkezd izzadni, magas a láza és az első piros kiütések is megjelennek a bőrön.

Ha nem túl magas a láz és esetleg orrvérzés is tapasztalható, akkor Ferrum phosphoricum golyócskát adjunk, 9 CH potenciában.
A szerek óránként 5 golyó mennyiségben javasoltak.

Ha már megjelennek a kiütések azonnal kezdjük el adni a Rhus toxicodenront szintén a közepes (15 CH) potenciában  napi 6×5 golyó intenzitással. Ez a szer enyhíteni fogja a viszketést és a nyugtalanságot is a betegnél. Bárányhimlős gyermekeknél a Rhus toxicodendron általában megoldja a bőrviszketés problémáját!
Ahogy a pörkösödés megindul,  a Rhus tox mellé a Mezereum golyócskát adjuk (15 CH), ami a pörkök kialakulásakor jelentkező elviselhetetlen viszketést csillapítja, amely a melegre rosszabbodik és a sebek leválását is segíti.
A hegesedés megelőzésére a Rhus tox és a Mezereum mellé  Antimonium tartaricumot lehet adni,  (9 CH) potenciában, napi 3-4 alkalommal.

Ossza meg a bejegyzést!

About the Author : gohragi


-->

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre!

Aktualitások, terápiás ajánlások, naprakész információk homeopátiás tanfolyamokról kutatásokról.