Így tarthatja távol növényeitől a kártevőket

Természetes megoldások a kertben és az erkélyen

A rovarinvázió beköszöntével a legtöbb hobbikertész rögtön felfegyverkezik, hogy harcba induljon a kártevők ellen, ám ilyenkor korántsem biztos, hogy a széles körben alkalmazott vegyszeres hadviselés a legjobb stratégia. A tiszta gyógymódok és az innovatív megoldások a legcélravezetőbbek. A természetes ellenségek odacsalogatása mellett teszi le a biokertész a voksát, hiszen a vegyszerrel magát a védeni kívánt növényt is legyengítjük.

Levéltetvek

Hogy többé ne boríthassák be ezek az apró kis zöld rovarok a növényeinket, a már világszerte eredményes homeopátiás kezelést javasoljuk. A legtöbb kártevő távoltartásában ez a legjobb megoldás, hiszen ezen szerek előnye, hogy vegyszermentesek, sem a környezetre, sem a növényekre nem ártalmasak, sőt elegendő lehet egy vagy két kezelés, hogy egészséges és kártevőmentes kertben gyönyörködhessünk. A levéltetvekkel szemben a szakértő a Cimicifuga 30 CH készítményt ajánlja. Ezzel csupán annyi a teendőnk, hogy 150 ml vízben feloldunk 5 golyócskát, azt hozzákeverjük az öntözővízhez, és ezzel az oldattal locsoljuk a megszállt növény gyökérterületét, míg a tetvek nem katapultálnak.

Hangyák

Minden kertben megtalálhatóak a szorgos kis hangyák, amik sajnos imádják rágicsálni a virágokat, fiatal hajtásokat, szárakat és gyökereket, sőt letelepedésük a levéltetvek megjelenését és elszaporodását is elősegíti. Hogy ezeket a kis rovarokat kitessékeljük a veteményesből, kíméletes és még számunkra is kellemes praktikának számít a levendula növény ültetése, melynek illata megszűnteti a növényeink mellett húzódó, sokszor többsávos hangyasztrádákat.

A szakértő, a kámfor sokszorosan hígított, így szagtalan verzióját, a Camphora nevű homeopátiás gyógyszert javasolja. Ennek 30 CH-s hígításából 5 golyót 1,5 dl vízben érdemes feloldani, majd 10-30 liter öntözővízhez keverni. Ezzel azt a területet érdemes locsolni, ahol nem szeretnénk, hogy a hangyák átvonuljanak vagy éppen pikniket tartsanak.

Ossza meg a bejegyzést!

About the Author : gohragi


-->

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre!

Aktualitások, terápiás ajánlások, naprakész információk homeopátiás tanfolyamokról kutatásokról.