Németországban a betegeknek is van hozzáfűznivalójuk a homeopátia körüli vitákhoz!

Az Ärzte Zeitung online cikke
Az Ärzte Zeitung online felületén augusztus végén megjelent cikk szerint a németek 80%-a fontosnak érzi, hogy dönthessen a terápiáról és az alkalmazott gyógyszerekről.

A betegek 89%-a szeretne információt arról, mi történik vele, és milyen kezelést kap. 64% úgy gondolja, fontos, hogy a háziorvosa természetes terápiákat és homeopátiát is használjon. Az adatok a Kantar homeopátia és a komplementer gyógymódok témájában folytatott reprezentatív kutatásából valók. A válaszadók 66%-a szeretné, ha meglenne a szabad választási lehetősége a konvencionális, illetve a natúr terápiák és a homeopátia között.
Az integratív medicina, azaz a fenti módszerek kombinált alkalmazása a németek 75% szerint lenne üdvös megoldás. A hagyományos, természetes gyógymódok és a homeopátiás gyógyszerek betiltását keményen ellenzi a válaszadók 72%-a. A kutatás szerint a németek 65%-a használt már homeopátiás gyógyszereket, főleg hétköznapi problémákra. A kezelt betegségek spektruma széles: leggyakrabban megfázásokra és influenzára alkalmazzák (51%), ezt követi az alvászavar (33%), majd a fájdalom és az ízületi problémák (29%). Akut és krónikus gyomor és bélrendszeri megbetegedésekben is gyakori a homeopátia alkalmazása. Népszerű a homeopátia allergia és szénanátha (24%), sportsérülések (16%), bőrgyógyászati panaszok (15%) és menstruációs illetve klimaxos problémák kezelésénél is. A kutatás vizsgálta azt is, mit gondolnak a németek a homeopátiát kritizáló véleményekről. 68%-ban úgy gondolták, hogy az ellenvélemény lekezelő, mivel mindenkinek személyes joga, hogy döntsön a kezeléséről. 42% szerint az ellenérvek hibásak, a homeopátia működését mindenki saját maga tapasztalhatja. Általánosságban, a németek 26%-a gondolja egyáltalán hasznosnak a kritikus ellenvéleményeket a médiában.

Ossza meg a bejegyzést!

About the Author : gohragi


-->

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre!

Aktualitások, terápiás ajánlások, naprakész információk homeopátiás tanfolyamokról kutatásokról.