Rovarcsípések kezelése

A napégés mellett talán a legtöbb kellemetlenséget okozó bőrtünet a babáknak, gyermekeknek nyáron, főleg vízparton a rovarcsípés. Természetesen elsősorban a szúnyogok okoznak kellemetlen perceket. Nemcsak a viszketés a probléma, hanem sajnos a gyermekek hajlamosak sebesre vakarnia csípések helyét, ami már felülfertőződéshez vezethet.

Homeopátiás szerekkel gyorsan enyhíthető a viszketés, hamar leapad a bőrpír és a duzzanat, sőt esetleg még a csípések is megelőzhetőek, számuk csökkenthető az arra hajlamos gyermekeknél – akiknek amúgy is nagyon érzékeny általában a bőre!

A következő homeopátiás szerek jönnek számításba a leggyakrabban:

Histaminum 15 vagy 30 CH: általánosan szedhető, a tünetek enyhítésére -csillapítja a viszketést, a duzzanatot, hatása gyorsan kialakul.

Apis mellifica 15 vagy 30 CH: a hasonlót a hasonlóval elve alapján természetesen méhcsípésre is adható, de erőteljesen duzzadt, halvány rózsaszín, szúró-égő fájdalommal járó csípések kiváló gyógyszere.

Ledum palustre 9 CH: kiváló szer megelőzésre, esténként érdemes bevenni 5 golyót, esetleg naponta 2×5 golyócskát. Az arra hajlamos kisgyermekeknél így csökken a csípések száma. De ha előre tudjuk, hogy vízpartra megyünk, akkor mindenkinél érdemes alkalmazni, mert ott sokkal több a szúnyog!
Tünetileg is adható, kicsi kemény tömött csípéseknél (ne feledjük, a szúrt sebeknek is kiváló gyógyszere!) .

Cantharis 9 vagy 15 CH: égő, viszkető hólyagos csípéseknél alkalmazzuk.

Tarentula 9 vagy 15 CH: a kékes, tömött, keményre duzzadt pókcsípések okozta panaszokat gyógyítja.

Fontos a csípések kezelésében használatos szereknél is tudni, hogy nyugodtan adhatók a hagyományos, csípések kezelésében megszokott gyógyszerekkel együtt, nem fogják rossz irányban befolyásolni egymás hatását! A gyors hatás érdekében az ajánlott szerekből napi 2-3-4×5 szemet érdemes elszopogatni, míg a tünetek teljesen el nem múlnak.

Ossza meg a bejegyzést!

About the Author : gohragi


-->

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre!

Aktualitások, terápiás ajánlások, naprakész információk homeopátiás tanfolyamokról kutatásokról.