Az oltások és a homeopátia

dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos, homeopata

Hüvelyszárazság kezelése

A menopauza alatti hormonális eredetű hüvelyszárazság a nők több mint felét érinti, de a probléma a fiatalabb nőknél is gyakori.

Vashiány várandósság alatt

A vér mennyisége majdnem egyharmadával nő terhesség alatt.

A homeopátiás babaszerek nemcsak babáknak!

Miért adjunk a babáknak homeopátiát?

Mit adjunk, ha a tápszer bevezetésével székrekedéses lesz a csecsemő?

Gyakori székrekedés szerek gyerekeknek.

Gyakori gombás fertőzések antibiotikum kúra után

Hogyan védjük a beleket antibiotikum kúra alatt?

Tejkiütés kezelése homeopátiával

A tejkiütés általában a babáknál az első hónapokban jelentkezik az arcon, de átterjedhet a karokra és a törzsre is.

Rózsaméz és borax, szájpenészre kívül-belül.

Nem baj az, ha ezzel a rózsásnak nem nevezhető, de valójában igen hatékony gyógyszerrel, a bóraxos ecsetelővel is próbálkozunk szájpenész kezelésében.

Emésztési babapanaszok szoptatás alatt

(komplex szer otthonra)

Sír a baba…

Sírós, nyűgös?

Lázcsillapítás homeopátiával

Gyakran teszik fel a kérdést, hogyan csillapítsunk lázat homeopátiával?

Impetigo (ótvar)

Az impetigo (ótvar) könnyen összetéveszthető a herpesszel, mert általában először a száj és orr körül jelentkezik.

Arcüreggyulladás kezelése természetesen

A természetes megoldások közül az inhalálásról és a mustármagos lábfürdőről az Influenza és más téli betegségek letölthető kiskönyvben olvashatunk. 

Gyomorégés kismamáknál? Kezeljük homeopátiával!

A leggyakrabban három alapszert adunk, melyek közül néhány egyszerű kérdéssel lehet dönteni:

Balesetekre – árnika!

Milyen természetes megoldást, milyen homeopátiás és fitoterápiás készítményt ajánlhatunk sérülések kezelésére?

Franciaországban már a bábák is írhatnak fel támogatott homeopátiás gyógyszereket

Franciaországban egy most közzétett felmérés alapján a szülésznők 69%-a alkalmaz rendszeresen homeopátiás szereket munkája során. A bábák mostantól hivatalosan felírhatják a támogatott szereket betegeiknek.

Fogzás

A kisbaba nem tud beszélni, érzelmeit, bajait testbeszéddel, mimikával, hangokkal, illatokkal jelzi. A homeopátia tanít minket arra is, hogyan értékeljük a kisbaba jelzéseit, melyik tünet, hang, hangulat milyen szert jelez.

Homeopátiás praktikák rovarcsípés ellen

LEDUM PALLUSTRE: ha nagyon szúnyogos helyre készülnek a babával, javasoljunk LEDUM-ot alacsony potenciában (5 CH) a családnak, folyamatosan, legalább napi 3 alkalommal.

Homeopátiás ötletek őszre 1. – immunerősítés a családnak

Az egyik leggyakrabban keresett megoldás ősszel az immunrendszer felkészítése, erősítése a megfázásos, járványos időszakra.

Fenyegető mellgyulladás kezelése homeopátiával

A homeopátiás szerekkel – ha jó a választás – az esetek többségében gyógyítható a mellgyulladás antibiotikumok adása nélkül. Mit tehetünk?

Várandósság lépésről lépésre – homeopátiával 1.

Reggeli rosszullét Mi okozza?

Gyomorégés várandósság alatt

A várandósság alatti gyomorégést a terhesség fenntartásáért felelős hormon, a progeszteron okozza. Hatására lazábbá válik a gyomorszáj, és a sav a nyelőcsőbe jut. Az utolsó időben a megnövekedett méh is nyomja a gyomrot.

A vashiányos vérszegénységről

Járjuk kicsit körbe ezt a vas témát…Az egyik leggyakrabban jelentkező tünet, és hangsúlyosan tünet, nem betegség, a mai világban a vashiányos vérszegénység.

Fejfájós tinédzser, álmos kisgyerek, feledékeny anya?

A tünetek mögött gyakran a vashiányos vérszegénység áll. A vérszegénység jelzés, tünet, a beteget minden esetben ki kell vizsgálni, kezelése csak a diagnózist követően, az okok feltárása után javasolt.

A szülés és a gyermekágy homeopátiás szerei

Az utolsó hónapban minden nap nagyon hosszúnak tűnik. Ezek a várakozás percei és mindenki szeretne tenni valamit azért, hogy szülése könnyű és problémamentes legyen. A gyógyteák, gátmasszázs mellett sokan szednek homeopátiás szereket is.

Gyermekbalesetek homeopátiás szerei

Az alábbiakban az Arnica montana és egyéb, baleseteknél gyakran alkalmazott szerek kombinációit mutatjuk be, a baleset típusa szerint. A szerkombinációkat beadhatjuk kis vízben oldva, kortyonként is, főleg kisebb gyermekeknek.

Allergia tüneteinek enyhítése várandós kismamáknál – megelőzés

Azt, hogy az allergia várandósság alatt néhány esetben erősödhet, a tapasztalat is igazolja. Aki hajlamos allergiára, nem tudhatja, hogy a megváltozott immun és hormonállapot hogy hat a betegségre, érdemes időben elkezdeni a megelőző kezelést! 

Szorongás, stressz kezelése kisgyermekkorban

A kezelés kulcsa természetesen a fokozott szülői figyelem és szeretet, de homeopátiás szerekkel is enyhíthetünk a tüneteken.

Hogyan segíthetjük a bárányhimlő gyógyulását homeopátiás szerekkel?

A bárányhimlő cseppfertőzéssel terjed. 2-3 hét a lappangási ideje ennek a lázzal és apró hólyagos kiütéssel járó vírusos megbetegedésnek.

Rovarcsípések kezelése

A napégés mellett talán a legtöbb kellemetlenséget okozó bőrtünet a babáknak, gyermekeknek nyáron, főleg vízparton a rovarcsípés. Természetesen elsősorban a szúnyogok okoznak kellemetlen perceket.

Doktor Mami – Youtube csatorna a babaápolásról, bababajokról!

Ismeretterjesztő filmsorozat a várandósság utolsó hetei, a gyermekágyas időszak és az első hónapok babaproblémáinak kezeléséről. Hogyan mérjünk lázat, hűtőfürdőzzünk, szaporítsuk a tejet?

Ajakherpesz – hasznos homeopátiás szerkombinációk

Amikor kezdődik: Mit ajánljunk a herpesz kialakulásakor, amikor a herpesz, az égő és viszkető érzés még csak éppen elkezdődik, a kiütés megjelenése előtti állapotban?

A szülés és korai gyermekágy homeopátiás szerei

Mindig nehéz kérdés, mit lehet biztonsággal ajánlani kismamáknak. Az utolsó hónapban minden nap nagyon hosszúnak tűnik. Ezek a várakozás percei, és a várandós kismama is szeretne tenni valamit azért, hogy szülése könnyű és problémamentes legyen.

Gyógyszerek 0 éves kortól, téli bajokra

A várandós kismamák és a csecsemők kezelése nagy kihívás! Nemcsak a „valódi” betegségek esetén, hanem akkor is, ha a panasz egy enyhébb influenza, vagy egy elhúzódó száraz köhögés.

Oltások utáni protokoll

Régebben az oltások után fellépő kellemetlen, nem kívánt hatásokat oltási reakciónak illetve a súlyosabbakat oltási szövődménynek nevezték.

Miért van szükség várandósság és szoptatás alatt több magnéziumra?

A terhességet szokták un. „fiziológiás magnézium-hiánynak” nevezni. Sok tanulmány igazolja, hogy a terhesség és szoptatás alatt a magzat egészséges fejlődéséhez és a terhesség problémamentes lefolyásához szükség van a magnézium pótlására.

Hogyan történik a homeopátiás gyógyszerek regisztrációja?

A homeopátiás gyógyszerek forgalmazásának feltételeit a 2001/83/EK sz. Európai Uniós jogszabály szabályozza, ugyanez a jogszabály vonatkozik az allopátiás és a növényi gyógyszerekre is. Ez alapján történik Magyarországon is az engedélyezés (OGYÉI).